Wij werken met de meest recente software om u optimale kwaliteit te kunnen bieden.

Wij werken met de meest recente software om u optimale kwaliteit te kunnen bieden.

Wij werken met de meest recente software om u optimale kwaliteit te kunnen bieden.

Een logo of grafisch ontwerp laten maken?

Een logo of grafisch ontwerp maken voor bijvoorbeeld uw website of bedrijf?
Kranse Printwrx kan u hierbij helpen.

Voordat u beslist of u een logo gaat laten ontwerpen is het van belang te weten wat de functie van een logo is.

Een logo is niet alleen een visuele afbeelding, het weerspiegelt het al dan niet commerciële label van een organisatie of bedrijf en maakt hierbij gebruik van diverse beeldende aspecten. (b.v. lettertype, kleur, vorm, structuur, compositie en/of afbeeldingen). U kunt een logo maken voor bijvoorbeeld uw bedrijf, sportvereniging of stichting. Het doel van een logo is herkenning, vertrouwen en beleving voor een bedrijf of product te laten uitstralen.

“Komt de boodschap van het logo goed over?”
Wat zijn de voorwaarden voor het maken van een logo?

Herkenbaarheid

Een goed ontworpen logo moet herkenbaar zijn. Dit wordt bereikt door het ontwerp eenvoudig en doeltreffend te maken. Het geheim van het succes is vaak eenvoud!

Tijdloos

Een logo moet tijdloos zijn. Is het logo nog steeds actueel over 5, 10 of meer jaren?

Inzetbaarheid

Een logo moet inzetbaar zijn bij diverse soorten online media, maar b.v. ook offline media.
Professionele logo’s worden ontworpen in vectorformaat om er zeker van te zijn dat het naar ieder formaat kan worden vergroot of verkleind. Professioneel ontworpen vector logo’s kunnen gebruikt worden zonder kwaliteitsverlies.

Geschikt

De visuele elementen van het logo moeten geschikt zijn voor het beoogde doel.
Bij een logo voor een snoepwinkel dan zou het gepast kunnen zijn om een ‘kinderlijk’ lettertype en kleurenpalet te gebruiken. Dit zal voor bijvoorbeeld een accountantskantoor niet geschikt zijn. Ook is het belangrijk dat een logo niet per definitie de producten of diensten van een bedrijf hoeft uit te beelden.
In het logo van een kledingwinkel hoeft geen kleding te zitten, voor een bakker niet persé brood, etc. Bij een logo gaat het puur om de herkenning.

Een goed ontworpen logo moet nog steeds goed overkomen als:
– het logo in 1 kleur wordt gedrukt
– het logo wordt gedrukt in postzegel formaat
– het logo wordt gedrukt op een groot reclamebord
– het logo in negatief wordt gedrukt

Opmaak van uw uitingen

Naast het ontwerpen van uw logo kunnen we uiteraard ook zorgen dat de complete huisstijl in een passend ontwerp wordt opgemaakt. Denk hierbij aan uw briefpapier, enveloppen en visitekaartjes. Maar ook aan presentatiemappen, product- of informatiefolders en flyers, posters, spandoeken, reclameborden, rolbanners, auto- en gevelbelettering. Alles wordt zodanig opgemaakt dat het een logisch en herkenbaar geheel vormt.

Veel gestelde vragen

Hoe zit het nou ook al weer met die standaard papierformaten?

De standaard papierformaten zijn vastgelegd volgens de DIN norm. Het bekendst is het A4 formaat, 21 x 29,7 cm. Wordt het cijfer kleiner (A3), dan wordt het formaat verdubbeld. Wordt het cijfer hoger (A5), dan wordt het formaat gehalveerd. In onderstaand schema zijn de meest voorkomende papierformaten schematisch weergegeven.

Papierformaten

Ik heb al een logo, kan ik dat bij u aanleveren?

Ja, dat kan. Het liefste als een Illustrator EPS of AI bestand. Dit is een vectorbestand dat zonder kwaliteitsverlies kan worden vergroot of verkleind.

Wat heeft u nodig om een goed ontwerp te kunnen maken?

Om een goed ontwerp te kunnen maken kunt u teksten aanleveren in Word. Foto's in een zo hoog mogelijke resolutie als JPG. Als u al beschikt over een opgemaakt logo graag aanleveren in vectorformaat (Adobe Illustrator EPS of AI fofmaat). Het logo kan soms ook als PDF worden aangeleverd. Dit is afhankelijk van de software waarin het logo is gemaakt voordat het als PDF werd opgeslagen.

Mijn bestand is erg groot, hoe lever ik dit bij u aan?

Grote bestanden kunt u aanleveren via Wetransfer.com. U kunt ook langskomen met een USB stick, dan kopiëren we het bestand naar ons systeem.

Moeten mijn bestanden in full-colour (CMYK) worden aangeleverd?

Nee, dat hoeft niet persé. Wij kunnen de PDF bestanden geautomatiseerd omzetten naar CMYK als dat nodig is. Voor printwerk is dit niet nodig, voor drukwerk wel. Dit omzetten kán een kleine afwijking in de kleuren geven, maar in de praktijk zal dit niet of nauwelijks opvallen. Als u gewend bent te werken met grafische programma's kunt u wel het beste de opmaak in CMYK doen. Hiermee heeft u meer controle over de uiteindelijke kleurresultaten.

Controleren jullie de aangeleverde bestanden die voor de opmaak worden gebruikt?

Ja, de aangeleverde bestanden worden gecontroleerd op druktechnische geschiktheid. Mochten de bestanden niet voldoen aan de vereiste specificaties, dan krijgt u hierover bericht. We kunnen dan samen kijken hoe dit kan worden opgelost.

Ook ú kunt gebruikmaken van het gemak dat Kranse Printwrx biedt.

Neem contact met ons op om te ervaren hoe we u van dienst kunnen zijn.

Ja, ik wil weten wat Kranse Printwrx voor mij kan betekenen. Neem contact met mij op.

13 + 13 =

Kranse Printwrx,
uw professionele grafimedia partner!

Kranse Printwrx

Gerard Walschapstraat 6

3245 MD Sommelsdijk

Telefoon 0187 764 001 

Mobiel 06 1160 1201

www.kranseprintwrx.nl

info@kranseprintwrx.nl

Openingstijden:

Maandag  09.00 - 17.00 uur

Dinsdag  09.00 - 17.00uur

Woensdag  09.00 - 17.00 uur

Donderdag  09.00 - 17.00 uur

Vrijdag  09.00 - 17.00 uur

Zaterdag en zondag gesloten

Ik blijf graag op de hoogte. Stuur me jullie nieuwsbrief

4 + 3 =

Tags:
Kranse Printwrx Printworks copyshop printshop drukkerij Sommelsdijk Middelharnis Goeree-Overflakkee geboortekaart geboortekaartje geboortekaartjes trouwkaart trouwkaartje trouwkaarten huwelijkskaart briefpapier envelop visitekaart flyer folder Kranse Printworks zakelijk drukwerk printwerk goedkoop voordelig digitaal offset kwaliteit ontwerp grafisch ontwerp opmaak printen drukken logo huisstijl communicatie papier kleuren full-colour full-color print poster magazine reclame belettering auto winkel kopie boekje boek Goeree Overflakkee Flakkee eiland website webdesign reclamebelettering rolbanner vlag banier spandoek beachflag design sign banner fotobehang autobelettering gevelbelettering Ouddorp Goedereede Stellendam Melissant Dirksland Nieuwe Tonge Oude Tonge Stad aan 't Haringvliet Den Bommel Achthuizen Ooltgensplaat Zuidzijde Reclame Tekstschrijven Reclamebureau Bureau Drukkerij Ontwerpafdeling